Compensarea energiei reactive

Ce este energia reactiva?

Energia reactiva se defineste prin forma de energie suplimentara necesara pentru producerea si intretinerea campurilor magnetice ale motoarelor si transformatoarelor din cadrul unei retele de energie electrica.

Energia reactiva nu are nici un efect benefic.

Energia reactiva, din punct de vedere tehnologic, nu este utila, ci dimpotriva, aduce multe dezavantaje: supraincalzirea motoarelor, a circuitelor de alimentare, a transformatoarelor, precum si cresterea facturii de energie electrica. Energia reactiva este in stransa legatura cu valoarea coeficientului numit factor de putere.

Platesc energia reactiva chiar daca nu o utilizez in consumul propriu?

Da , energia reactiva se plateste .

Fara compensarea energiei reactive dumneavoastra va alegeti cu o imperfectiune in sistem si, implicit, cu costuri mai mari inregistrate pe factura de energie electrica.

Unde intervenim noi? Stopam cresterea nejustificata a nivelului de energie reactiva si  avem grija sa o mentinem in intervalele stabilite de normele A.N.R.E. in acest sens. Montam echipamente specifice si venim cu solutii satisfacatoare pentru dumneavoastra, dar nu inainte sa realizam un studiu energetic, pentru a ne lua repere si pentru a realiza activitatile optime de compensare a energiei reactive. Compensare, reglare, sunt notiuni echivalente: cert este ca acest lucru ajuta inclusiv la cresterea duratei de viata a echipamentelor electrice de pe reteaua pe care o folositi in activitatea dumneavoastra.

Optimizarea parametrilor instalatiilor

Instalarea statiilor de incarcare electrica

Audit energetic